Olav Lahus blir ny direktør for Telemarksforskning
LUKK
Annonse
Annonse

Olav Lahus blir ny direktør for Telemarksforskning

Av Jørgen Svarstad

Publisert 10. mai 2021

På fredag vedtok et enstemmig styre i Stiftelsen Telemarksforsking å ansette Olav Lahus som ny direktør for instituttet.

Han tiltrer i sin nye jobb 16. august og avløser da Karl Gunnar Sanda som har vært direktør siden 2003, skriver instituttet i en pressemelding.

Olav Lahus er 53 år og har en doktorgrad fra NTNU i 1999. Han kommer fra stilling som avdelingsleder/utviklingsleder i Rambøll Norge as og har tidligere langvarig ledererfaring fra Statens vegvesen. Olav har også jobbet fire år som forsker i Norsk byggforskningsinstitutt (SINTEF) og fire år i to ulike ingeniørfirma.

Annonse

– Blant flere gode kandidater til stillingen skilte Olav Lahus seg ut med sin kombinasjon av forskerutdanning, erfaring fra et annet anvendt oppdragsinstitutt, ledererfaring og prosjektledererfaring fra store prosjekter. Han har ledet kunnskapsarbeidere mot felles mål i andre faglige sammenhenger, og styret er trygg på at han med sin brede bakgrunn kan bidra til å utvikle Telemarksforsking mot nye mål og i møte med nye utfordringer i et krevende og omskiftelig forskningslandskap, sier styreleder i Telemarksforsking Marte Mangset.

Olav Lahus uttaler:

– Jeg ser frem til å utvikle og styrke Telemarksforskning sammen med de ansatte i en spennende tid for instituttsektoren. Vi skal være et kompetansetungt og fremoverlent samfunnsvitenskapelig forskingsinstitutt som fremskaffer kunnskap som brukes i samfunnet.

Telemarksforsking har 37 medarbeidere som arbeider med oppdrag for departementer, direktorater, forskningsråd, kommuner og fylkeskommuner over hele landet. Instituttet har også en del internasjonale forskningsoppdrag.  De har Nordens største miljø på forsknings på kulturpolitikk, men har også markert seg innen kommuneøkonomi, kommunal og regional innovasjon, velferd/helse/utdanning og grønn omstilling.

Olav Lahus. Foto: privat.