Studerer stadig mindre
LUKK

Studerer stadig mindre

Av Julia Loge

Publisert 29. januar 2020

Tiden studentene bruker på fag faller for fjerde år på rad. Til gjengjeld jobber de stadig mer.

I gjennomsnitt bruker studentene 34,2 timer i uken på studiene. Det viser Studiebarometeret for 2019 som legges fram onsdag. Se tidsbruk per fag nederst i saken.

Resultatene er jevne over flere år, men viser likevel en årlig nedgang fra 35,5 timer i uken i 2016. De 34,2 timene fordeler seg mellom 16,4 timer per uke på organiserte læringsaktiviteter og 18,4 timer per uke på egenstudier.

Annonse

«Noe variasjon fra år til år er naturlig og kan skyldes tilfeldigheter eller faktiske endringer i studieopplegg og populasjon», står det i hovedfunnene fra Studiebarometeret.

Stor variasjon i organisert undervisning

Det er de samme studentene som før som ligger både i topp og i bunn for tidsbruk, der de ivrigste bruker opp mot 48 timer i uken på studier, i andre enden er det flere fag der studentene bruker under 30 timer.

De fagene som bruker mest tid på studier, er også de med mest organiserte aktiviteter. For eksempel oppgir politistudentene at de brukte nesten 34 timer i uken på organiserte læringsaktiviteter og bare 10 på egenstudier, mens jusstudentene brukte nesten 30 timer på egenstudier og ni timer i uken på undervisning, veiledning eller praksis.

Jobber mer

Studentene oppgir også at de jobber stadig mer, fra 7,2 timer i uken i 2016 har tallet steget år for år. I 2019 rapporterte de gjennomsnittlig 8 timer med betalt arbeid.

Deltidsstudentene jobber hardest, i snitt rapporterte de 50 timer i uken til jobb og studier, fordelt på 22,3 timer til studier og 27,9 timer med betalt arbeid.

  • Les også: