Torbjørn Røe Isaksen til Kunnskapsdepartementet
LUKK
Annonse
Annonse

Torbjørn Røe Isaksen til Kunnskapsdepartementet

Av Aksel Kjær Vidnes

Publisert 16. oktober 2013 kl. 10:27

- Torbjørn kommer til å bli en god kunnskapsminister for Norge, sier Erna Solberg.

Fakta
<

I dag møtte Erna Solberg pressen i Stortingets vandrehall for å presentere navnene på medlemmene i landets nye regjering. Ifølge flere interne kilder ville Kunnskapsdepartementet gå til Torbjørn Røe Isaksen (35) fra Høyre. Det viste seg å stemme, og Solberg uttrykte solid tro på at regjeringens yngste medlem ville gjøre en god jobb som kunnskapsminister.

Regjeringens yngste

– Det er jo sånn at denne regjeringen har store ambisjoner i kunnskapspolitikken. Realiseringen av kunnskapssamfunnet starter i barnehagen og i skolen, men ikke minst gjennom å utvikle gode universiteter og et godt forskningsmiljø. Torbjørn er ung, yngst i regjeringen, men han har mye erfaring og kommer til å bli en god kunnskapsminister for Norge i årene fremover, sa Erna Solberg om Torbjørn Røe Isaksen.

– Kunnskapsrike politikere

Isaksen har sittet én periode på Stortinget, hvor han var medlem i Arbeids- og sosialkomiteen fra 2009-2013. Han er tidligere leder av Unge Høyre, har vært redaktør for tidsskriftet Minerva og har en mastergrad i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo.

– Jeg mener dette blir en styringsdyktig og god regjering, som har kombinasjonen av erfaring både fra storting og regjeringsapparat, og som har kunnskapsrike politikere på alle postene, som kommer til å bidra til at dette blir fire vellykkede år. Jeg ser frem til et godt samarbeid med alle statsrådene, la Solberg til.