Torbjørn Røe Isaksen til Kunnskapsdepartementet
LUKK

Torbjørn Røe Isaksen til Kunnskapsdepartementet

Av Aksel Kjær Vidnes

Publisert 16. oktober 2013

- Torbjørn kommer til å bli en god kunnskapsminister for Norge, sier Erna Solberg.

Fakta

Dette foreslår regjeringen:

«Danmark innførte studieavgift i høyere utdanning for borgere fra land utenfor EØS-området og Sveits i 2006. Sverige innførte slik studieavgift i 2011. Kunnskapsdepartementet vil utrede en tilsvarende ordning for studieavgift for utenlandsstudenter med sikte på innføring fra høsten 2015 ved statlige universiteter og høyskoler. Regjeringen vil komme tilbake til Stortinget om saken etter at utredningen er ferdigstilt.»

I dag møtte Erna Solberg pressen i Stortingets vandrehall for å presentere navnene på medlemmene i landets nye regjering. Ifølge flere interne kilder ville Kunnskapsdepartementet gå til Torbjørn Røe Isaksen (35) fra Høyre. Det viste seg å stemme, og Solberg uttrykte solid tro på at regjeringens yngste medlem ville gjøre en god jobb som kunnskapsminister.

Regjeringens yngste

Annonse

– Det er jo sånn at denne regjeringen har store ambisjoner i kunnskapspolitikken. Realiseringen av kunnskapssamfunnet starter i barnehagen og i skolen, men ikke minst gjennom å utvikle gode universiteter og et godt forskningsmiljø. Torbjørn er ung, yngst i regjeringen, men han har mye erfaring og kommer til å bli en god kunnskapsminister for Norge i årene fremover, sa Erna Solberg om Torbjørn Røe Isaksen.

– Kunnskapsrike politikere

Isaksen har sittet én periode på Stortinget, hvor han var medlem i Arbeids- og sosialkomiteen fra 2009-2013. Han er tidligere leder av Unge Høyre, har vært redaktør for tidsskriftet Minerva og har en mastergrad i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo.

– Jeg mener dette blir en styringsdyktig og god regjering, som har kombinasjonen av erfaring både fra storting og regjeringsapparat, og som har kunnskapsrike politikere på alle postene, som kommer til å bidra til at dette blir fire vellykkede år. Jeg ser frem til et godt samarbeid med alle statsrådene, la Solberg til.