USN vil etablere campus på Gol
LUKK

USN vil etablere campus på Gol

Av Julia Loge

Publisert 17. august 2022 kl. 13:56

Universitetet i Sørøst-Norge har skrevet intensjonsavtale med seks kommuner i Hallingdal om et niende studiested.

Kommunene Hol, Ål, Hemsedal, Gol, Nes og Flå i Hallingdal ønsker seg høyere utdanning. 16. august signerte de en intensjonsavtale med Universitetet i Sørøst-Norge.

– Universitetet har en intensjon om å tilby desentraliserte, fleksible samfunns- og arbeidslivsintegrerte utdanningstilbud, bidra i regional utvikling basert på forsknings- og utviklingsarbeid og samarbeide med sentrale aktører innenfor offentlig og privat sektor i fjellregionen, forklarer rektor Petter Aasen i en nyhetssak på USNs sider.

Forutsetningen for å kunne etablere et studiested på Gol og desentraliserte tilbud i Hallingdal er at universitetet får finansiering, for eksempel at regjeringen oppretter en ny nasjonal ordning for å gi ekstra støtte til universiteter med flere studiesteder.

– Hallingdal har vært et hvitt område på utdanningskartet uten et fast tilbud utover videregående skole. Nå ser vi fram til samarbeidet med USN om å utvikle og styrke utdanning, forskning, innovasjon og helhetlige samfunnsutvikling, sier Solveig Vestenfor, leder i Regionrådet for Hallingdal og ordfører i Ål.

Tettstedet Gol hadde 2929 innbyggere i 2020, og de seks Hallingdal-kommunene hadde til sammen 20 575 innbyggere i 2021.

  • Les mer: