Vil ha én uke til med hjemmekontor i Bergen
LUKK
Annonse
Annonse

Vil ha én uke til med hjemmekontor i Bergen

Av Jørgen Svarstad

Publisert 16. september 2020 kl. 14:29

Smittetallene går ikke ned. Bergen viderefører derfor de strenge koronatiltakene.

På grunn av de høye smittetallene, innførte byrådet i Bergen 8. september en rekke strenge koronatiltak.

Blant annet het det: «Alle i Bergen kommune som kan ha hjemmekontor, skal ha hjemmekontor. Andre offentlige institusjoner, og næringslivet, blir oppfordret til å gjøre det samme.»

Dette skulle vare i ti dager, til og med førstkommende fredag. Universitetet i Bergen (UiB), Norges Handelshøyskole (NHH) og Høgskulen på Vestlande (HVL)t i Bergen svarte med å be sine ansatte, som har mulighet til det, til å ha hjemmekontor i denne perioden. Alle forelesninger ble dessuten kun avholdt digitalt.

På en pressekonferanse onsdag ettermiddag ble det klart at byrådet vil at smitteverntiltakene, inkludert anbefalingen om hjemmekontor, skal vare i én uke til.

De ekstraordinære smittetiltakene i Bergen blir da forlenget til tirsdag 22. september, fire dager lenger enn opprinnelig planlagt.

Både UiB, NHH og HVL forlenger perioden med hjemmekontor og digital undervisning.

UiB og HVL til 22. september, mens NHH lar tiltakene vare minst ut hele neste uke.

NHHs direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt Geir Mikalsen opplyser til Forskerforum at de neste til skal ta stilling til hvor lenge tiltakene skal vare.

Det siste døgnet har det blitt registrert 27 nye smittetilfeller i Bergen.

– Smittesituasjonen er fremdeles alvorlig, sa byrådsleder Roger Valhammer (Ap) på pressekonferansen.

– Ser vi på trenden de siste syv dagene har vi et snitt på 32 smittede per dag. Vi har derfor ikke grunnlag for å si at vi ser en nedadgående trend, sa han videre.

Les også: