Alle fast ansatte ved KHiO får koronabonus
LUKK
Annonse
Annonse

Alle fast ansatte ved KHiO får koronabonus

Av Lina Christensen

Publisert 10. juni 2021 kl. 10:36

I august får fast ansatte og ansatte i åremålsstillinger ved KHiO utbetalt et koronatillegg på 5 000 kroner.

Seksjonssjefer ved Kunsthøgskolen i Oslo har fått flere tusener i godtgjørelse for merarbeid under pandemien. Det kunne Khrono avsløre for et par uker siden.

Det fikk tillitsvalgte til å reagere, skriver avisen.

Men nå ser det ut til at også de ansatte får kompensasjon får merarbeidet.

På et IDF-møte, som er et møte mellom fagforeninger og arbeidsgiver, 8. juni 2021 ble det enighet om å gi 5000 kroner i koronatillegg til faste ansatte og ansatte i åremålsstillinger som har stått i over 20 prosent stilling.

Timelærere, vikarer, nyansatte etter 1. mars 2020 og ledere omfattes ikke. Dekaner omfattes derimot av utbetalingen.

Pengene kommer på konto i august.

– Engangsutbetalingen på 5 000 kroner er en anerkjennelse for ekstraordinær innsats, alle utfordringene som har vært knyttet til håndteringen av pandemien og påfølgende merarbeid og omstillinger til smittevernssituasjonen, sier høgskoledirektør Kristel Skorge i en artikkel på høyskolens intranett.

Rektor Markus Degerman kommenterer følgende:

– For å gjøre en lang historie kort har det vært en veldig vanskelig tid for KHiO. Det vi har vært gjennom kan ikke og bør ikke sammenlignes med en normal periode, når alt er åpent og som vanlig. Til tross for forhold som i utgangspunktet gjør alt arbeidet mye vanskeligere, har jeg gang på gang blitt imponert over verkene, utstillingene og forestillingene jeg har sett.

Les også: