Alle ansatte ved Oslomet får 10 000 kroner i koronabonus
LUKK
Annonse
Annonse

Alle ansatte ved Oslomet får 10 000 kroner i koronabonus

Av Jørgen Svarstad

Publisert 10. november 2020 kl. 18:31

Alle ansatte får en ekstra fet desemberlønning som belønning for innsatsen de har nedlagt under pandemien.

– Det gleder meg svært å kunngjøre at alle ansatte ved Oslomet vil motta 10 000 kroner ekstra på deres lønnslipp for desember, som en beskjeden anerkjennelse av deres ekstraordinære innsats under pandemien.

Det skriver Oslomet-rektor Curt Rice på Facebook tirsdag ettermiddag.

Fagforeningene og representanter for arbeidsgiver kom 6. november til enighet om at alle ansatte som er omfattet av såkalte 2.5.2.- og 2.5.3.-forhandlinger, mottar dette engangstillegget.

I slike forhandlinger krever man lønnstillegg hvis man har store endringer i oppgaver og ansvar eller hvis man har gjort en ekstraordinær innsats. Og i forbindelse med koronapandemien, er det mange som har stått ekstra på.

Som Forskerforum har skrevet har det vært uenighet mellom rektor og fagforeningene, blant annet Forskerforbundet, om hvordan pengene skulle fordeles.

Curt Rice sa 23. oktober at han vil gi alle ansatte en koronabonus på opp mot 10.000 kroner.

Men Forskerforbundet ba om at før alle ansatte får bonus, skal de som ble bedt om å jobbe ekstra for å få undervisningen til å gå i hop, få betalt for de timene.

– Fagforeningen ser ut til å ønske både flatt tillegg og individuell uttelling, og det blir ikke riktig, uttalte Rice til Forskerforum.

Hovedtillitsvalgt for Forskerforbundet ved Oslomet Erik Dahlgren sier nå til Khrono at han er fornøyd.  

– Det løste seg på en god måte. Det var synd at rektoren vår nærmest drev lønnsforhandlinger i media. Det var vi ikke så glade for, men da vi fikk satt oss ned ved forhandlingsbordet, klarte vi å løse det meste, sier han til Khrono.

Når det gjelder kravene om å få betalt for overtid, blir de sendt tilbake til fakultetene. Lederne vil sette seg sammen med de aktuelle ansatte og finne ut hvor mye pålagt overtid som skal utbetales.

– Jeg er fornøyd med det flate tillegget på 10 000 kroner. Jeg er ikke like fornøyd med resultatene av de andre forhandlingene, men sånn er det jo med forhandlinger, sier Dahlgren til avisen.

Les også: