Dette er den nye rektoren ved Høyskolen Kristiania: – Hun vet hva som må til for at vi skal bli et universitet
LUKK
Annonse
Annonse

Dette er den nye rektoren ved Høyskolen Kristiania: – Hun vet hva som må til for at vi skal bli et universitet

Av Jørgen Svarstad

Publisert 10. desember 2021

Professor Trine J. Meza rykker opp fra prorektor til rektor ved Høyskolen Kristiania.

– Jeg ser på det som en stor tillitserklæring at styret ved Høyskolen Kristiania har gitt meg denne muligheten. Min drivkraft er at vi sammen skal få til det store prosjektet vi har satt oss fore – «making history together!» sier hun i en pressemelding fra høyskolen.

Meza overtar etter Arne Krumsvik 1. august neste år. Hun kommer fra stillingen som prorektor for forskning og kunstnerisk utviklingsarbeid ved høyskolen.

Annonse

Vil bli universitet

Høyskolens eget innstillingsutvalg ansatte Meza i stillingen 9.desember. Styreleder ved Høyskolen Kristiania og leder av innstillingsutvalget, Peter Wesenberg, er svært fornøyd med nyansettelsen.

– Den viktigste jobben for Meza blir å bidra til å realisere høyskolens ambisjon om å bli et arbeidslivsuniversitet. Med tung egen bakgrunn som forsker, og med sin erfaring som instituttleder, prorektor for forskning og kunstnerisk utviklingsarbeid, og senest også fungerende dekan for School of Doctoral Studies, vet hun godt hva som kreves for å realisere denne ambisjonen, sier Wesenberg i pressemeldingen.

Høyskolen Kristiania har som kjent ambisjoner om å bli Norges første private universitet.

Meza har vært prosjekteier for, og deltaker i, flere store prosjekter med betydning for universitetsambisjonen. 

– Alle disse prosjektene er viktige byggesteiner på veien til universitetsakkreditering. Fra da jeg startet ved høyskolen har vi hatt en rivende utvikling, som det har vært en glede å være med på. Nå ser jeg frem til å kunne lede den videre utviklingen sammen med alle de flinke folka som jobber på høyskolen i samspill med studentene og arbeids- og næringsliv, sier Meza.

Administrerende direktør Solfrid Lind er svært fornøyd.

– Hun kjenner oss svært godt og vet hva som må til for at vi skal bli et universitet.

Fakta om Trine J. Meza

  • Meza har doktorgrad i genetikk (Dr. scient) fra Det matematisk-naturvitenskaplige fakultet ved Universitetet i Oslo (2000).
  • Etter avsluttet doktorgrad ble hun ansatt ved UiO som postdoktor og forsker ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet og Det medisinske fakultet fra 2000 til 2005, før hun gikk videre til Matforsk AS i 2006. Hun var forsker ved Institutt for molekylær biovitenskap fra 2006 til 2011.
  • I perioden mellom 2011 og 2015 var Meza seksjonssjef og assisterende avdelingsdirektør i NOKUTs tilsynsavdeling og en del av lederteamet i NOKUT.
  • I 2015 ble Meza ansatt som instituttleder ved Institutt for helsefag ved Høyskolen Kristiania, frem til hun i 2017 ble prorektor for forskning og kunstnerisk utviklingsarbeid. Fra august 2020 til februar 2021 var hun også fungerende dekan ved School of Health Sciences ved Høyskolen.
  • Deretter var hun fungerende dekan ved School of Doctoral Studies.
  • De siste fire siste årene har sittet i både høyskoleledelsen og rektoratet.
  • Les også: