DN: Sp får forsknings- og høyere utdanningsministeren. Tonje Brenna (Ap) blir kunnskapsminister.
LUKK
Annonse
Annonse

DN: Sp får forsknings- og høyere utdanningsministeren. Tonje Brenna (Ap) blir kunnskapsminister.

Av Jørgen Svarstad

Publisert 12. oktober 2021

Ifølge Dagens Næringsliv og VG blir Hadia Tajik arbeids- og sosialminister.

DN skriver at ifølge deres kilder får Senterpartiet posten som forsknings- og høyere utdanningsminister i Støre-regjeringen. De har ikke fått bekreftet hvem det blir.

De skriver også at Tonje Brenna (Ap) blir kunnskapsminister. Hun er i dag fylkesråd i Viken og har blant annet vært generalsekretær i AUF.

Annonse

Det har vært spekulasjoner om Anniken Huitfeldt  (Ap) vil bli kunnskapsminister, men ifølge avisen blir hun ny utenriksminister. VG skriver også at hun ligger an til dette.

Både DN og VG melder at Ap-nestleder Hadia Tajik blir arbeidsminister. VG bruker tittelen  og arbeids- og sosialminister, mens DN skriver arbeids-, sosial- og integreringsminister.

DN mener også å vite at Anette Trettebergstuen (Ap) blir kulturminister.

Avisen skriver at de tirsdag ettermiddag har fått bekreftet ni statsråder i Støre-regjeringen fra kilder i Ap og Senterpartiet.

Aftenposten skriver at de har fått bekreftet navnene på fem Sp-statsråder. De har ikke fått bekreftet postene til alle, og nevner ikke forsknings- og høyere utdanningsminister.

Ifølge avisen skal Ola Borten Moe, Bjørn Arild Gram og Emilie Mehl inn i regjeringen, men de har ikke fått bekreftet hvilke poster. Ola Borten Moe er 1. nestleder i partiet, Bjørn Arild Gram er styreleder i KS og Emilie Mehl har vært medlem av utenrikskomiteen på Stortinget.

Les også: