Foreslår karanteneturnus på Oslomet
LUKK
Annonse
Annonse

Foreslår karanteneturnus på Oslomet

Av Julia Loge

Publisert 19. mai 2020 kl. 11:10

Ansatte kan jobbe fire dager på kontoret, men skal deretter jobbe hjemmefra i ti dager. Det ønsker Oslomet-rektor Curt Rice.

Universitetet i Sørøst-Norge har allerede ønsket alle sin ansatte velkommen tilbake til kontorene. Ved andre universiteter jobber de med hvordan flest mulig ansatte og studenter skal få komme tilbake til campus.

Oslomet-rektor Curt Rice skriver i en Facebook-post at det ikke vil bli en «tilbake til normalen», bare «tilbake til framtiden». En modell for det kan være at ansatte er på campus i fire dager, og så har de hjemmekontor i ti dager. Slik får de vært mest mulig ti stede og samtidig risikerer de minst mulig spredning av koronaviruset.

One possible model for the fall semester at OsloMet is that employees can be physically at work for 4 days, and then…

Posted by Curt Rice on Saturday, May 16, 2020

Redusere smitterisiko

Rice sier til Khrono at ideen stammer fra det amerikanske tidsskriftet Fast Company, og baserer seg på at det gjennomsnittlig tar tre dager fra en person blir smittet med koronaviruset til vedkommende kan smitte andre.

10 dager er den anbefalte karantenetiden for de som har vært i kontakt med koronasmittede, slik at de er hjemme fra de eventuelt blir smittefarlige til det kan antas at vedkommende ikke er smittet.

Blandet mottakelse

Rice sier også at han la ut innlegget for å skape diskusjon, og det har han fått i kommentarfeltet. Til en som sier at han kunne ønske seg et mer fleksibelt system, svarer Rice at det gjør han også, «men jeg er ikke sikker på om vi har den luksusen».

– Forestill deg at valgene står mellom mer fleksibilitet og mindre kontroll, som fører til høyere infeksjonsrater og en hard nedstenging i november, eller strenge reguleringer fra august, med håp om at vi kan opprettholde delvis tilgang hele semesteret».

I flere av svarene nevner Rice muligheten for at kornonaviruset kan påvirke arbeidsmetoder i ett til to år framover.

Hilde Haualand påpeker at det er ikke går an å flytte med seg alt utstyret mellom to kontorer, og Rice svarer at det vil bli dyrt for arbeidsgiver å utstyre to fulle kontorer per ansatt.

Helga Lande kommenterer at hun vil bli glad om administrativt ansatte også får mulighet til hjemmekontor, noe de hittil har hatt svært begrensede muligheter til.

  • Les også: