Forskningsrådet reduserer tildelinger i juni
LUKK

Forskningsrådet reduserer tildelinger i juni

Av Julia Loge

Publisert 23. mai 2022 kl. 19:57

Forskningsrådet gjennomfører de fleste tildelingene i juni som planlagt, men med noe justert tildelingsnivå.

Oppdatert 24. mai med Kristin Halvorsen og en presisering om at det ikke kuttes i poster som går i pluss.

Forskningsrådet står i en vanskelig økonomisk situasjon og har fått beskjed fra Kunnskapsdepartementet om å ikke tildele mer fra poster der de går i minus. Men de fleste utlysningene fra Forskningsrådet er et spleiselag mellom flere departementer og ulike poster i statsbudsjettet.

Annonse

Det gjelder for eksempel utlysningen av midler til innovasjonsprosjekter i næringslivet og ulike kompetanse- og samarbeidsprosjekter. Begge disse har løpende søknadsfrist og forventet tildeling i juni.

Juni-tildelinger med mindre penger

I en nyhetsoppdatering mandag ettermiddag bekrefter Forskningsrådet at disse, og de fleste andre tildelinger som var ventet i juni, blir gjennomført.

Lørdag informerte Forskningsrådet om at allerede tildelte prosjekter ikke blir påvirket at tildelingsfrysen Kunnskapsdepartementet påla dem i revidert nasjonalbudsjett, her skal tildelingen vil følges opp med kontraktsignering og kan gå som planlagt.

Mandag hadde også Forskningsrådets styre og administrasjon felles møte med Forskningsinstituttenes fellesarena (FFA) og Universitets- og høgskolerådet (UHR).

Les mer: