Denne professoren publiserer en artikkel annenhver dag
LUKK
Annonse
Annonse

Denne professoren publiserer en artikkel annenhver dag

Av Jørgen Svarstad

Publisert 22. oktober 2020

Mens forskere flest sier seg fornøyd med å publisere et par artikler i året, er psykologiprofessor Mark Griffiths i en helt annen liga.

Så langt i år har den engelske professoren Mark Griffiths hatt navnet sitt på 161 fagfellevurderte artikler, ifølge databasen Scopus.

Det skriver Times Higher Education (THE).

Annonse

Psykologiprofessor Griffith ved Nottingham Trent University i England er ekspert på ulike typer avhengighet, som gambling-, dataspill-, internett-, og sexavhengighet. Han leder et internasjonalt forskningssenter på spillavhengighet, der blant annet Norsk Tipping er en av samarbeidspartnerne.

Til THE sier han at en av hovedgrunnene til den store produksjonen er at han samarbeider med mange andre forskere. Ifølge Scopus har han hatt hele 898 medforfattere i år.

Takket være ph.d.-studenter

– De fleste av mine medforfattere er mine pd.-d.-studenter. Jeg har til enhver tid åtte til ti ph.d.-studenter, og noen av mine tidligere studenter har blitt svært produktive, sier han.

Han understreker at han har bidratt til alle artiklene som har blitt publisert. Han har ofte vært med på å designe forskningsprosjektene, har fulgt opp prosjektene og lest artikkelutkast.

– Jeg kan bruke fire til seks timer på å lese et førsteutkast, og noen artikler må ha opptil 10 nye utkast, sier han til THE.

– Hver dag er det noen som sender meg en artikkel og sier: «Jeg vil gjerne ha ditt navn på dette». Men jeg sier nei. Hvis jeg ikke bidratt intellektuelt, så vil jeg ikke ha navnet mitt på artikkelen.

Jobber ikke vanlig arbeidsuke

Han får uansett ikke tid til alt på en vanlig arbeidsuke.

– Jeg har aldri jobbet 37 timer i uken. Vanligvis jobber jeg 50-60 timer i uken.

Han forteller at all undervisningen hans er samlet til januar og februar.

– Hvis undervisningen din tar opp mye av tiden din, kan du ikke publisere mye. Men med en gang du får noen dyktige ph.d.-er, blir det lettere.

Ifølge Google Scholar har Griffiths over 1200 publikasjoner på CV-en. Dette har gjort gitt han mer enn 80 000 siteringer, hvorav 50 000 de siste fem årene.

Men det har ikke alltid vært sånn. I 1992, da han var fersk universitetsansatt, publiserte han bare én artikkel, forteller han.

Les også: