Oslomet utsetter studiestarten. Rektor Curt Rice oppfordrer regjeringen til å vurdere ekstra lang sommerferie til alle.
LUKK
Annonse
Annonse

Oslomet utsetter studiestarten. Rektor Curt Rice oppfordrer regjeringen til å vurdere ekstra lang sommerferie til alle.

Av Jørgen Svarstad

Publisert 6. april 2021 kl. 17:16

– Folk må få lov til å samle seg før vi gyver løs på et nytt studieår, sier rektor Curt Rice ved Oslomet.

– For å si det på ekte nordnorsk; hele landet har jobbet ræva av seg det siste året, og det kunne regjeringen ha anerkjent på denne måten, sier rektor ved Oslomet Curt Rice til Khrono.

Tidligere i år utnevnte Kunnskapsdepartementet (KD) en arbeidsgruppe som skulle vurdere tiltak for å hindre forsinkelser og frafall blant studentene som følge av korona.

De skulle blant annet vurdere forlengelse av vårsemesteret og tidligere start på høstsemesteret. Dette synes rektor Curt Rice ved Oslomet er en veldig dårlig ide.

– For det første vil et slikt tiltak før til at de ansatte knapt får sommerferie. Faktum er at det allerede i en normalsituasjon vil være vanskelig å sikre at de ansatte klarer å ta tre eller fire uker med skikkelig ferie. Det har blant annet med etterarbeid i forbindelse med eksamen og forberedelse til et nytt semester å gjøre.

– Jeg er av den oppfatning at folk flest i pandemien har arbeidet lang mer og hardere enn det som er vanlig, blant annet for å legge til rette for undervisning og for å sikre studieprogresjonen. Dette viser også interne undersøkelser som vi har gjort ved Oslomet, sier Rice videre til Khrono.

Istedenfor å vurdere forlenging av vårsemesteret og tidligere start på høstsemesteret, mener Rice at det heller burde vurderes å gi alle arbeidere og studenter i Norge mer sommerferie.

– Jeg oppfordrer herved regjeringen til å vurdere å gi hele landet ekstra sommerferie. Regjeringen har i løpet av det siste året satset store penger på mange ulike tiltak og støtteordninger, selvsagt med god grunn. Nå bør det vurderes å bruke penger på å gi folk et ekstra pusterom i form av forlenget sommerferie, sier han.

Han forteller at de ved Oslomet har bestemt å sette semesterstarten til 17. august.

– Valget stod mellom 10. og 17. august. I et normalt år ville vi sannsynligvis gått for 10., men for å gi både ansatte og studenter litt ekstra pusterom, har vi valgt å gå for 17. Folk må få lov til å samle seg før vi gyver løs på et nytt studieår. Det er noe vi alle vil være tjent med, sier han til avisen.

Les også: