Ragnhild Lied er gjenvalgt som leder i Unio
Annonse

Ragnhild Lied er gjenvalgt som leder i Unio

Av Jørgen Svarstad

Publisert 8. desember 2021

Ragnhild Lied ble gjenvalgt til å lede sammenslutningen Unio, som har 380 000 medlemmer.

Silje Naustvik ble gjenvalgt som 1. nestleder, mens Alfred Sørbø ble valgt inn som ny 2. nestleder av Unio-kongressen, skriver Unio i en pressemelding.

Unio er en hovedorganisasjonen for universitets- og høyskoleutdannede. Med sine rundt 380 000 medlemmer er den Norges nest største hovedorganisasjon på arbeidstakersiden. Den består av 13 medlemsforbund, blant anneT Forskerforbundet, Politiets fellesforbund, Norsk sykepleierforbund og Utdanningsforbundet. Ragnhild Lied har bakgrunn fra sistnevnte, hvor hun var leder fra 2013 til slutten av 2015.

Annonse

Ledervalgene i Unio, som gjelder for tre år fra årsskiftet, ble gjort i samsvar med valgkomitéens innstilling. Det var Unio-kongressen som gjenvalgte to av tre i Unios ledelse.

Ragnhild Lied har også fartstid som lærer i realfag og idrettsfag ved Stranda videregående skole og har skrevet lærebok i kroppsøving. Unio-lederen ledet Liedutvalget, som ble nedsatt av Kunnskapsdepartementet i september 2017. Utvalgets mandat var å vurdere styrker og svakheter ved  videregående opplæring, og å komme med forslag til endringer i strukturen, organiseringen og fagsammensetningen i opplæringen. Utvalget leverte fra seg utredningen Med rett til å mestre. Struktur og innhold i videregående opplæring to år senere (NOU 2019: 25). Hun har også hatt en rekke verv.

Gjenvalg for Silje Naustvik

Første nestleder i Unio ble også gjenvalgt. Silje Naustvik representerer  Norsk Sykepleierforbund, der hun også er nestleder.

Ny 2. nestleder er Akademikerforbundets mangeårige leder Alfred Sørbø. Han er i sin 8. periode som leder av Akademikerforbundet og har representert fellesordningen i Unios styre.

Tidligere nestleder Kjetil Rekdal fratrer som nestleder i Unio etter eget ønske.

Les også: