Sandnessjøen: Nord legger ned. VID gjenåpner.
LUKK
Annonse
Annonse

Sandnessjøen: Nord legger ned. VID gjenåpner.

Av Julia Loge

Publisert 28. juni 2019 kl. 14:37

– Vi må samarbeide for å finne løsninger, og det har vi gjort, sier sykehusdirektør Hulda Gunnlaugsdottir.

– Vi arbeider sammen med VID vitenskapelig høgskole om å kunne tilby desentralisert samlingsbasert sykepleierutdanning på Helgeland, sier Hulda Gunnlaugsdottir, administrerende direktør i Helgelandssykehuset, i en pressemelding,som også er omtalt i Helgelands Blad.

Ifølge pressemeldingen er sykehuset og høyskolen nær ved å ferdigstille en intensjonsavtale om at VID skal etablere og tilby desentralisert samlingsbasert sykepleierutdanning på Helgeland i samarbeid med Helgelandssykehuset, regionrådene og kommunene.

Annonse

Pressemeldingen kommer bare to dager etter at styret ved Nord universitet vedtok å flytte sykepleierutdanningen til Mo i Rana. Dermed skal universitetet innen tre år avvikle studiestedet i Sandnessjøen.

– Vi har spesielt hatt en tett og god dialog med regionrådsleder Arne Langset og Hanne Davidsen, ordfører i Nesna. Enigheten på Helgeland om at vi må se etter alternativer hvis Nord universitet legger ned utdanningen, har vært stor. Både vi som sykehus, regionrådene og kommunene har vært tydelig på at vi må samarbeide for å finne løsninger, og det har vi gjort, sier Hulda Gunnlaugsdottir.

Etter sommeren skal høyskolen, sykehuset og kommunene planlegge hvordan de kan finansiere utdanningen, størrelse og når den eventuelt kan startes opp. Sykehuset ser for seg en utdanning som bygger på videoforelesninger, e-læring og samlingsbasert utdanning som muligens kan foregå i Sandnessjøen.

I dag tilbyr VID helsefaglige utdannelser i Bergen, Oslo og Sandes/Stavanger.

Les også: