Sensor klarte ikke å åpne word-dokumentene – ga studentene stryk
LUKK
Annonse
Annonse

NTNU:

Sensor klarte ikke å åpne word-dokumentene – ga studentene stryk

Av Jørgen Svarstad

Publisert 22. januar 2019 kl. 10:22

En tredjedel av lærerstudentene strøk fordi sensor ikke klarte å åpne besvarelsene.

Da studentene på lærerutdanningen ved NTNU fikk tilbake eksamensresultatene sine torsdag forrige uke, var det flere som fikk seg en real overraskelse, skriver Dagbladet.

På hjemmeeksamen i faget vitenskapsteori fikk 18 av 49 av studentene, altså mer enn hver tredje, strykkarakter. På fredag fikk de forklaringen. Det hadde skjedd en feil.

Annonse

Sensor hadde ikke klart å åpne word-dokumentene med de innleverte besvarelsene, og valgte derfor å sette strykkarakter på samtlige.

Har skjedd en glipp

Kontorsjef for institutt for lærerutdanning, Øyvind Wormdal, sier til Dagbladet at det har skjedd en glipp. Forklaringen er at innleveringsplattformen de bruker krever at besvarelsene må være levert i PDF-format, dersom besvarelsene skal kunne åpnes når de lastes ned samlet. Besvarelsene som er gjort i Word-format må lastes ned én og én. Dette skal være en kjent sak for sensor, men i dette tilfellet har det skjedd en glipp, forteller Wormdal til Dagbladet.
Han understreker at studentene fikk beskjed om feilen dagen etter at sensur falt. Nå skal studentene som feilaktig fikk strykkarakter få ny sensur om senest tre uker.

  • Les også: