Studentleder om smitteutbruddet ved NHH: – Vi er veldig lei oss
LUKK
Annonse
Annonse

Studentleder om smitteutbruddet ved NHH: – Vi er veldig lei oss

Av Jørgen Svarstad

Publisert 4. september 2020

– Vi er veldig lei oss for at det har vært brudd på retningslinjene, og det er vi som sitter som øverst ansvarlig, sier studentleder Marthe-Caroline Dahle ved NHH til VG. 117 studenter ved høyskolen er bekreftet smittet.

– Vi synes først og fremst at dette er veldig trist, og tar dette på høyeste alvor, sier Marthe-Caroline Dahle, leder i Norges Handelshøyskoles Studentforening (NHHS) i et intervju med VG.

Tordag ble 17 nye studenter bekreftet smittet ved NHH i Bergen. Fredag økte smittetallet med seks. Dermed det totalt 117 bekreftede smittetilfeller ved høyskolen.

Annonse

En del av dem som har fått påvist smitte, var på et arrangement i regi av studentforeningens klubb- og kulturutvalg mandag kveld forrige uke. 45 personer skal ha deltatt på arrangmentet i Kjelleren på skolen. Det skulle vare i en time og være alkoholfritt.

– Vi har tydelig kommunisert at det ikke er tillatt med fester på NHH, men her brøt man retningslinjene. Det ble konsumert alkohol i lokalet, de dro på hjemmefest, returnerte til skolen hvor de ble bortvist fra området av ansvarlig arrangør, sier Dahle til VG.

– Vi er veldig lei oss for at det har vært brudd på retningslinjene, og det er vi som sitter som øverst ansvarlig, sier hun videre.

På spørsmål om noe kunne vært gjort annerledes, svarer hun at det ikke nok ikke var tilstrekkelig vakter på arrangementet.  

– Vi synes det er uheldig, og har tatt dette opp med studentforeningen. De har beklaget det hele, sier kommunikasjonsdirektør ved NHH Geir Mikalsen.

Les også: