UiBs tannklinikk stenges etter koronasmitte
LUKK

UiBs tannklinikk stenges etter koronasmitte

Av Julia Loge

Publisert 15. september 2020

Universitetet mener risikoen for videre spredning er lav.

Tirsdag ble Institutt for klinisk odontologi er stengt på grunn av påvist koronasmitte og pågående smittesporing, skriver Universitetet i Bergen i en pressemelding.

Tannklinikken er stengt fram til fredag 18. september. Undervisning ved UiB er digital på grunn av koronautbruddet i studentmiljøet i Bergen og de ansatte har hjemmekontor, mens forskningsaktivitetene opprettholdes som normalt.

Annonse

Foreløpig mener universitetet at risikoen for smittespredning innenfor instituttet er veldig lav, fordi det allerede er strenge smitteverntiltak.

«De tre kommende dagene settes aktivitetene på vent for å kunne gjenoppta trygg drift for pasienter, studenter og ansatte», skriver universitetet.

Tirsdag meldte Bergen kommune om 25 nye smittede i byens pågående utbrudd. Universitetet i Bergen har tre nye smittede. Den siste uken har UiB hatt 22 nye smittetilfeller, som betyr at totalt 61 UiB-studenter er smittet siden studiestart, ifølge BT.

Også BI i Bergen har én ny smittet. Totalt er det over 250 studenter i Bergen som har fått påvist covid-19 siden begynnelsen av august.

  • Les mer: