UiO-knivstikkingen: Offeret er våken og snakker med politiet
LUKK

UiO-knivstikkingen: Offeret er våken og snakker med politiet

Av NTB og Signy Grape

Publisert 25. august 2023 kl. 14:26

Den ene kvinnen som ble knivstukket torsdag er alvorlig skadet og ble innlagt på Ullevål sykehus. Den andre ble lettere skadet og er utskrevet fra legevakten.

– Hun er våken og vi er oppe og snakker med henne nå, sier politiadvokat Lisbeth Ravlo Backe til TV 2.

Hun hadde fredag tidlig ettermiddag ingen ytterligere informasjon om kvinnens helsetilstand. Den andre kvinnen fikk lettere skader og er blitt utskrevet fra legevakten.

Fremstilt for fengsling

Mannen i 20-årene som er siktet for drapsforsøk og kroppsskade etter en knivhendelse i et UiO-bygg torsdag, blir framstilt for fengsling lørdag.

– Når det gjelder foranledningen for hendelsen, så er det for tidlig å si noe om dette på nåværende tidspunkt, skriver Oslo-politiet i en pressemelding torsdag formiddag.

De opplyser at de har gjennomført et innledende avhør av siktede, og at de vil fortsette på dette i dag. Det er også gjennomført flere vitneavhør.

– Vi kommer til å be om fire ukers varetekt, samt brev- og besøksforbud i hele perioden. Det er helt vanlig ved en førstegangsfengsling i en slik sak, sier politiadvokat Lisbeth Ravlo Backe i Oslo politidistrikt til NTB.

Hun forteller videre at saken prioriteres for fullt, men at det viktigste fredag vil være å få gjennomført et ordentlig avhør med forsvarer til stede.

Gjort beslag

– Det er også gjort en del beslag i saken som skal gjennomgås, men jeg ønsker ikke å gå i detaljer på dette nå, sier Backe.

Overfor Dagbladet bekrefter Backe at begge de skadde underviserne er kvinner.

Det var ved 15.20-tiden torsdag at politiet fikk melding om at to personer var skadd etter knivstikking. Politiet kom raskt til stedet og fikk kontroll på gjerningspersonen. Den ene fornærmede ble sendt til legevakten, mens den andre fornærmede ble sendt til Ullevål sykehus.

Hendelsen skjedde i Stami-bygget på Majorstuen i Oslo, der Farmasøytisk institutt ved UiO leier undervisningslokaler av Statens arbeidsmiljøinstitutt.

Mannen som er siktet for drapsforsøk, nekter straffskyld.