Universitet i Stavanger får ikke starte profesjonsstudium i psykologi
LUKK
Annonse
Annonse

Universitet i Stavanger får ikke starte profesjonsstudium i psykologi

Av NTB

Publisert 14. februar 2023 kl. 13:12

UiS har for andre gang fått nei på søknaden om å opprette et profesjonsstudium i psykologi.

Høsten 2021 leverte Universitetet i Stavanger (UiS) søknad om å etablere profesjonsstudium i psykologi. I november 2022 fikk de nei fra den sakkyndige komiteen.

UiS forsøkte seg enda en gang, men nå er konklusjonen fra Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningens (Nokut) klar. De har fått endelig avslag i denne søknadsrunden.

– Vi leverte en grundig gjennomarbeidet søknad i første omgang og iverksatte tiltak ut ifra tilbakemeldingene vi fikk fra Nokut. At vi får avslag, er skuffende, sier dekan ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Stavanger, Turid Borgen, til uis.no.

Borgen forklarer at UiS har blitt bevisst på hvor stort behovet er for en femte profesjonsutdanning i psykologi her til lands.

– Vi skal nå ta en grundig gjennomgang av søknaden og tilbakemeldingene fra Nokut, før vi søker igjen ved neste anledning, sier Borgen.

Hun forteller at søknadsarbeidet i stor grad har gjort UiS enda mer bevisste på hvor stort behovet for en femte profesjonsutdanning i psykologi i Norge, egentlig er.

– Alle samarbeidsavtaler vi har inngått og ansettelser vi har gjort, berømmes av komiteen. Det sammen med velviljen vi er blitt møtt med i psykologimiljøet over hele fylket, gjør oss sterkt rustet til å fortsette det videre arbeidet mot en akkrediteringsanbefaling, sier Borgen.

Universitet i Agder fikk nei til å opprette profesjonsstudium i psykologi i januar.

Fra før av er det universitetene i Oslo, Bergen, Trondheim og Tromsø som har profesjonsstudium i psykologi.

Les også: