Ap-politiker Nina Sandberg blir generalsekretær i Universitets- og høgskolerådet
Annonse

Ap-politiker Nina Sandberg blir generalsekretær i Universitets- og høgskolerådet

Av Jørgen Svarstad

Publisert 16. april 2021

Nina Sandberg i Utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget har fått ny jobb etter valget.

Universitets- og høgskolerådets styre har fredag tilsatt Nina Sandberg i stillingen som generalsekretær for perioden 1. oktober 2021–31. august 2027. 

Nina Sandberg sitter i Utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget for Arbeiderpartiet, og har markert seg som en tydelig stemme i forsknings- og utdanningsdebattene.

Annonse

Dette er hennes første periode på Stortinget, og hun tar ikke gjenvalg.

Nå skal hun altså ha den daglige ledelsen av sekretariatet til Universitets- og høgskolerådet, som er en interesseorganisasjon for de norske universitetene og høyskolene.

– Jeg er svært glad for å ha fått denne muligheten, og ser fram til å bli en del av Universitets- og høgskolerådets organisasjon. Kunnskapen som skapes i universitets- og høyskolesektoren blir avgjørende for vår felles framtid. Sektoren er i en rivende utvikling. Som generalsekretær vil jeg stå på for at Universitets- og høgskolerådet styrkes innad og utad, og får en nøkkelrolle i samarbeidet for et bærekraftig samfunn, sier Nina Sandberg i en pressemelding.

– Jeg er svært fornøyd med tilsettingen. Nina Sandberg kjenner sektoren både fra innsiden og som politiker. Hun kjenner også mange i sektoren fra sitt arbeid i Stortinget. UH-sektoren er i stadig utvikling og Nina Sandberg vil være en person som kan bidra til et sterkt UHR, sier styreleder Anne Husebekk. 

Det var 14 søkere til stillingen – syv menn og syv kvinner. Én kandidat trakk sin søknad. 

Flere års erfaring som forsker

Nina Sandberg er utdannet cand.polit fra Universitetet i Oslo 1993. Frem til hun ble folkevalgt i 2011 har hun flere års erfaring som forsker i NIFU (Nordisk institutt for studier av forskning innovasjon og utdanning) med hovedansvar for grunnutdanning og høyere utdanning. Siste året i NIFU hadde hun stilling som stedfortredende forskningsleder.

I perioden 2011–2017, før hun ble valgt inn på Stortinget, var hun ordfører i Nesodden kommune.

Les også: