Åpningen av det nye Nasjonalmuseet er utsatt
LUKK

Åpningen av det nye Nasjonalmuseet er utsatt

Av Julia Loge

Publisert 18. november 2019 kl. 15:33

Åpningen av det nye Nasjonalmuseet i Oslo er utsatt et halvt år til våren 2021.

Det nye Nasjonalmuseet som bygges på Vestbanen i Oslo skulle vært klart til åpning høsten 2020, men åpner for publikum først våren 2021.

Utsettelsen skyldes at to kritiske leveranser til byggeprosjektet er forsinket, skriver Kommunal- og moderniseringsdepartementet i en pressemelding. Leveransene er knyttet til de tekniske anleggene og nødvendige sikkerhetsdører. Dørene må være på plass før Nasjonalmuseet kan begynne med innflytting av kunsten.

Annonse

– Det nye Nasjonalmuseet skal romme noen av landets viktigste og mest spektakulære kunstverk. Da er det avgjørende med god kvalitet i alle ledd, både i materialvalg og i selve byggeprosessen. På grunn av forsinkelser hos enkelte underleverandører, vil åpningen av det nye museet skje senere enn antatt, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland.

Det nye Nasjonalmuseet blir Nordens største kunstmuseum og kostnadsrammen er på 6 milliarder kroner. Kostnadsrammen blir ikke påvirket av forsinkelsen.

– Til tross for krevende prosjektgjennomføring er vi trygge på at Nasjonalmuseet vil få de aller beste løsningene for visning og formidling av Norges kunstskatter, sier administrerende direktør Harald Nikolaisen i Statsbygg.