Fire institutter utreder samarbeid. Kan bli forskningskonsern med 1500 ansatte.
LUKK
Annonse
Annonse

Fire institutter utreder samarbeid. Kan bli forskningskonsern med 1500 ansatte.

Av Jørgen Svarstad

Publisert 9. november 2020 kl. 12:13

Fire forskningsinstitutter har det siste året hatt jevnlige møter for å finne ut om det er grunnlag for sterkere samarbeid.

Dette er NGI (Norges Geotekniske Institutt), NILU – Norsk institutt for luftforskning, Norsk institutt for vannforskning (NIVA), og Institutt for energiteknikk (IFE). Det opplyser Kari Nygaard, administrerende direktør for NILU, i en pressemelding.

De vil utrede fire modeller for mulig samarbeid, som spenner fra en «tverrfaglig samarbeidsgruppe» til et felles forskningskonsern, forteller hun.

Ifølge Khrono har de fire instituttene til sammen over 1500 ansatte. Det betyr at hvis de slår seg sammen, blir de landets nest største forskningskonsern. Størst er Sintef, med sine rundt 1900 ansatte.

– Samfunnet står overfor store utfordringer som krever tverrfaglige og nye løsninger. De fire instituttene har i mange år arbeidet med å bidra til løsninger på de store samfunnsutfordringene knyttet til klima, energi, miljø og utbygging av infrastruktur, sier administrerende direktør for IFE, Nils Morten Huseby.

Innen 1. juli 2021 vil de fire instituttene ta stilling til om de ønsker å fortsette eller avslutte drøftelsene.