Guro Elisabeth Lind er Forskerforbundets nye leder
LUKK

Guro Elisabeth Lind er Forskerforbundets nye leder

Av Aksel Kjær Vidnes

Publisert 17. oktober 2018 kl. 16:25

Forskerforbundets representantskap har valgt ny leder. Kristin Dæhli blir ny nestleder.

– Det er helt strålende, jeg må takke for tilliten og gleder meg til å ta fatt på Norges viktigste verv, sier Guro Elisabeth Lind i en første kommentar etter valget.

Onsdag ettermiddag stemte representantskapsmøtet i Forskerforbundet over hvem som skal lede forbundet de neste tre årene. Eneste kandidat til ledervervet var Guro Elisabeth Lind, og hun ble etter en enstemmig avstemming klappet frem med stående applaus. Som nestleder ble Kristin Dæhli valgt.

– Store utfordringer i kunnskapssektoren

Lind er forskningsgruppeleder på Radiumhospitalet ved Oslo universitetssykehus og professor II ved Universitetet i Oslo. Hun har bakgrunn som lokallagsleder i Forskerforbundet ved Radiumhospitalet og hun var den første lederen av Akademiet for yngre forskere. Hun mener vervet er så viktig på grunn av kunnskapssektorens betydning for Norge i årene fremover.

– Vi står overfor store utfordringer i kunnskapssektoren, og som aktiv forsker har jeg kjent hvor skoen trykker. Jeg syns det er flott å få lov til å være med å skape nye gode løsninger og gjøre en forskjell, sier Lind til Forskerforum.

Lind overtar etter Petter Aaslestad, professor ved NTNU, som har ledet forbundet de siste seks årene.

Nytt hovedstyre

Det nye hovedstyret: Brita Haugum, Steinar Vagstad, Ellen Karoline Dahl, Kristin Dæhli, Lena Marie Kjøbli, Belinda Eikås Skjøstad, Sebastian Eiter, Berit Bratholm og Brynjar Kulset. Foto: Aksel Kjær Vidnes

Større spenning enn til valg av leder var knyttet til valg av styremedlemmer. Valgkomiteens forslag ble supplert med seks alternative lister. Flere av listene hadde omrokert noen av dagens styremedlemmer som var foreslått til å fortsette i neste periode av valgkomiteen. Da det kom til avstemmingen var det tre lister som ble opprettholdt, en fra valgkomiteen, en fra Oslomets lokallag og en fra NTNUs lokallag. Etter opptellingen av stemmene var det klart at valgkomiteens og Oslomets liste ble forkastet til fordel for listen fra NTNU. Endringen her er at Kristin Hinna ved Høgskolen på Vestlandet ble byttet ut med Belinda Eikås Skjøstad fra Universitetet i Oslo.

Det innebærer at Forskerforbundets hovedstyre de neste tre årene blir

Leder:

Guro Elisabeth Lind

Nestleder:

Kristin Dæhli

Styremedlemmer:

  • Steinar Vagstad, UiB
  • Ellen Karoline Dahl, UiT
  • Brita Haugum, Ahus
  • Sebastian Eiter, NIBIO
  • Belinda Eikås Skjøstad, UiO

Vara:

  1. Lena Marie Kjøbli, NMBU
  2. Berit Bratholm, USN
  3. Brynjar Kulset, Nasjonalbiblioteket

 

Les også: