Kreftforskning får rekordtildeling fra kreftforeningen
LUKK

Kreftforskning får rekordtildeling fra kreftforeningen

Av Aksel Kjær Vidnes

Publisert 8. november 2011 kl. 11:58

Kreftforeningen har innvilget 147,7 millioner kroner til kreftforskning. Dette er den største enkelttildelingen i Kreftforeningens historie.

kreftforskning-f-r-rekordtildeling-fra-kreftforeningen


– Forskning har høy prioritet i Kreftforeningen, sier assisterende generalsekretær Ole Alexander Opdalshei.

Fakta
<

 

Pengene er innvilget til totalt 153 søknader om forskningsstøtte og prosjektene kommer fra 12 ulike institusjoner fra hele landet.

– Vi har mange gode kreftforskere i Norge, flere helt i verdenstoppen, og nåløyet for å komme gjennom i konkurransen om forskningsmidlene er trangt. Derfor er vi svært glade for å kunne innvilge ekstra mye penger i år slik at enda flere prosjekter kan gjennomføres, sier assisterende generalsekretær Ole Alexander Opdalshei.

Mest til tarm

Aller mest penger innvilges til forskning på kreft i mage og tarm. Det er den kjønnsuavhengige kreftsykdommen som rammer flest, skriver Kreftforeningen i en pressemelding. Totalt er 15 ulike kreftformer representert blant prosjektene som får støtte.

Det er de store, veletablerte forskningsinstitusjonene som får mest. De tre institusjonene som er innvilget mest penger i år er Oslo Universitetssykehus og Universitetene i Oslo og Bergen.

 

Forsker for fremtidige pasienter

Kreftforeningen mottok i år totalt 259 søknader om forskningsstøtte til stillinger og drift. Av disse søknadene har 146 blitt helt eller delvis innvilget, se tildelingsliste øverst til høyre. I tillegg til driftsmidler er det innvilget totalt 39 ettårige tekniske stillinger og 50 ett- til fireårige vitenskapelige stillinger.

Kreftforeningen mottok også 25 søknader om kliniske korttidsstipend til fristilling av klinisk personell for forskning i to til seks måneder. Syv av disse søknadene er helt eller delvis innvilget, se tildelingsliste øverst til høyre.

– Kreftforeningen satser på kreftforskning fordi vi vet at det er veien å gå for å oppnå bedre behandling og et bedre og lengre liv for fremtidige kreftpasienter, sier Opdalshei.