Ingen omstillingsmidler til Nesna
LUKK
Annonse
Annonse

Nord universitet:

Ingen omstillingsmidler til Nesna

Av Julia Loge

Publisert 18. november 2019 kl. 14:32

Fylkeskommunen meldte inn at de fulgte med på situasjonen i Nesna, men at de ikke så behov for midler for 2020, ifølge kommunalminister Monica Mæland.

«Nordland fylkeskommune har ikke meldt inn konkrete behov for omstillingsmidler til kommunene Nesna og Alstadhaug i forbindelse med statsbudsjettet for 2020. Departementet har heller ikke mottatt søknad om ekstraordinære statlige omstillingsmidler», skriver kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland.

Det er Senterpartiets Kari Anne Bøkestad Andreassen som har sendt et skriftlig spørsmål i Stortinget der hun spør «Hvor store omstillingsmidler må staten utbetale til Nesna når Nord universitet legger ned sin virksomhet der, og vil også Alstahaug være berettiget omstillingsmidler?»

Svaret fra Mæland er foreløpig 0 kroner.

Staten kan gi omstillingsmidler til kommuner ved akutte endringer i arbeidsmarkedet. For eksempel har Andøy kommune blitt lovet 95 millioner kroner og fått utbetalt 60 millioner av dette over flere år.

Men staten gir ikke automatisk omstillingsmidler til en kommune, først må fylkeskommunene prioritere hvem som trenger hva, og så kan fylket én gang i året spille inn til departementet.

«Fylkeskommunen meldte inn at de fulgte med på situasjonen i Nesna, men at de ikke så behov for midler for 2020», skriver Mæland.

Vedtaket om å legge ned lærerutdanningen på Nord universitets campus på Nesna ble fattet i slutten av juni, etter at Nordland hadde sendt inn ønskene til statsbudsjettet for 2020. Neste mulighet er statsbudsjettet for 2021.