Ny rektorkandidat ved UiO
Annonse
Annonse

Ny rektorkandidat ved UiO

Av Jørgen Svarstad

Publisert 12. januar 2017

Jusprofessor Hans Petter Graver (61) har nå lansert sitt kandidatur til rektorvervet ved Universitetet i Oslo.

Han tar opp konkurransen med kjemiprofessor Svein Stølen. Det melder Khrono og Uniforum.

Hans Petter Graver vil bli rektor. Foto: UiO

Hans Petter Graver vil bli rektor. Foto: UiO

Med på laget har han Inger Sandlie, professor i molekylærbiologi,  ved Matematisk-naturvitenskapelig fakultet. Hun stiller som prorektor for forskning og utdanning. Professor i medisin Jan Frich stiller som viserektorkandidat.

«Antiintellektuelle strømninger»

Graver var inntil nylig dekan ved Det juridiske fakultet ved Universitetet i Oslo, og han har ledet flere offentlige utvalg. Han er også medlem av Det Norske Videnskaps-Akademi.

I plattformen skriver de tre kandidatene:

«Vi stiller som kandidater i rektorvalget fordi vi vil bidra til å fornye universitetet i Oslo slik at det skal fortsette å møte og prege fremtiden. Dette er blitt enda viktigere nå som antiintellektuelle og sannhetsfornektende strømninger vinner fotfeste og maktposisjoner. Vitenskapen og fornuften trues av økende ideologisering av samfunnets konflikter og en økende vilje til å spre bevisste usannheter for å oppnå politiske mål. Denne utviklingen kan også gjøre universitetets situasjon og rolle vanskeligere i tiden som kommer.»

Valg i april

Han er den andre som har meldt seg på kampen om å bli ny rektor. Svein Stølen, prodekan ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultetet, lanserte sitt kandidatur i november.

Han har med seg Gro Bjørnerud ved Det humanistiske fakultet, som stiller som prorektorkandidat. I tillegg stiller Åse Gornitzka ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet og Per Morten Sandset ved Det medisinske fakultet som viserektorkandidater.

Rektorvalget ved Universitetet i Oslo avholdes i perioden 3.-20.april 2017.

Les også: