Annonse
Holbergprisen 980x150
Annonse
Holbergprisen mobil

Slik vil NTNU-rektoren løse konfliktene på krise-institutt

Av Forskerforum

Publisert 25. september 2019

Foreslår å flytte et helt fagmiljø ut av instituttet.

I arbeidsmiljø-konflikten ved NTNUs Institutt for historiske studier har de stridende parter blitt delt inn i en gruppe 1 og gruppe 2. Nå foreslår rektor Anne Borg å flytte folk i gruppe 1, det vil si forskningsgruppa «Fate of Nations» ut av instituttet og opprette et eget senter. Det skriver Adresseavisen.

Senteret får etter dette forslaget ansvar for å bidra med emner, undervisning og veiledning i studieprogrammene for historie og lektorprogrammet i historie. I tillegg til selve forskningsgruppen som i dag er i Fate of Nations vil NTNU også bemanne senteret med andre medarbeidere som av hensyn til et forsvarlig arbeidsmiljø ikke kan være organisert ved Institutt for historiske studier.

Andre forslag til løsning som har kommet fram var å flytte studieprogram for Europastudier til et annet institutt, å flytte begge fagmiljøene, eller å legge ned hele instituttet.

«For å gjenopprette et forsvarlig arbeidsmiljø er det nødvendig å skille ansatte fra hverandre organisatorisk og fysisk», skriver rektor, ifølge Adresseavisen. 

Rektoren understreker også at majoriteten av de ansatte ved instituttet ikke er direkte involvert i konflikten.

NTNU-styret skal ta endelig stilling til organiseringen av det konfliktrammede instituttet 31. oktober. 

  • Les også: