NTNU-rektor overtar styring av konfliktrammet institutt

Av Julia Loge

Publisert 19. september 2019

NTNUs styre sluttet seg torsdag til rektor Anne Borgs forslag om å sette det konfliktrammede Institutt for historiske studier (IHS) under styrets administrasjon.

I styremøtet torsdag orienterte organisasjonsdirektør Ida Munkeby om «de personalmessige sakene» ved instituttet bak lukkede dører.

— Konfliktene ved instituttet er kompliserte og sammensatte. Saken er alvorlig – og vi er bekymret, sa Munkeby til styret ifølge Khrono.

Omplasseringen av instituttet er midlertidig fram til neste styremøte 31. oktober. Da skal styret fatte vedtak om både framtidig organisering av instituttet og personalmessige konsekvenser for enkeltpersoner.

Neste uke blir de ansatte ved instituttet informert om hvilke endringer som vil bli foreslått. Ifølge Khrono er det flere alternativer på bordet. Ett forslag er å legge ned instituttet. Det er også tre andre alternativer: Å flytte studieprogram for Europastudier til et annet institutt, eller å flytte forskningsgruppa «Fate of Nations» til en annen enhet eller å flytte både Europastudier og «Fate of Nations».

Styrevedtaket torsdag betyr at nå er det den sentrale HR- og HMS-avdelingen som skal  samordne oppfølging og drive saksbehandling av alle forhold som gjelder arbeidsmiljøproblemene ved Institutt for historiske studier.

  • Les også: