Trapper opp kommunestreiken
LUKK

Trapper opp kommunestreiken

Av Lina Christensen

Publisert 28. mai 2021 kl. 13:37

I underkant av 60 medlemmer i Forskerforbundet vil bli tatt ut i streik fra onsdag. 65 medlemmer er allerede i streik.

Meklingen mellom Unio kommune og KS førte ikke fram, og forrige uke ble 7000 Unio-medlemmer tatt ut i streik. Av disse er 65 medlemmer i Forskerforbundet.

Unio melder at streiken i kommunene blir trappet opp fra onsdag. Ytterligere 13 370 går dermed ut i streik. Av disse er i underkant av 60 medlemmer i Forskerforbundet.

Annonse

Tre nye kommuner blir berørt

Følgene kommuner er allerede berørt av streiken og melder om opptrapping denne uken:

  • Alta, Bærum, Bergen, Bodø, Haugesund, Kristiansand, Trondheim, Stavanger, Levanger, Ringsaker, Sunnfjord, Tønsberg og Ålesund.

Tre nye kommuner blir også berørt denne uken:

  • Fredrikstad, Porsgrunn og Drammen.

Mange medlemmer i streik i Bergen og Trondheim

De største fagforeningene i Unio kommune er Sykepleierforbundet og Utdanningsforbundet. De organiserer ansatte som jobber i blant annet barnehager, skoler og helseinstitusjoner.

Men ni andre fagforeninger er også med i Unio kommune, deriblant Forskerforbundet, som har rundt 550 medlemmer i kommuner og fylkeskommuner. Dette er ansatte som gjerne har stillinger som byantikvarer, bibliotekarer, arkeologer og ernæringsfysiologer.

Ifølge Forskerforbundet kommer en stor andel av medlemmene i Bergen og Trondheim til å være i streik fra onsdag. I tillegg blir rundt ti medlemmer tatt ut i Drammen og ett medlem i Fredrikstad.

  • Les mer: