UiB-ansatt oppsagt på grunn av «uakseptabel oppførsel»
LUKK
Annonse
Annonse

UiB-ansatt oppsagt på grunn av «uakseptabel oppførsel»

Av Jørgen Svarstad

Publisert 16. juni 2020 kl. 08:10

En vitenskapelig ansatt ved Universitetet i Bergen har blitt oppsagt i en metoo-sak, sier rektor Dag Rune Olsen.

– Den bakenforliggende årsaken er uakseptabel oppførsel, som kan karakteriseres som innenfor metoo, sier Dag Rune Olsen, rektor ved Universitetet i Bergen, til Khrono.

Avisen skriver at den 12. juni hadde fakultetsstyret ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet et ekstraordinært fakultetsstyremøte. Eneste sak på dagsorden skal ha vært en sak om oppsigelse av den vitenskapelige ansatte.

Det eksisterer ikke offentlige sakspapir til fredagens styremøte. Etter det Khrono kjenner til, er det snakk om en flere år gammel sak , som nå har kommet opp igjen, og Universitetet i Bergen skal ha håndtert saken en gang til. Under forrige behandling skal den ansatte ha fått en advarsel.

– Det har vært iverksatt tiltak på et tidligere tidspunkt som ikke i tilstrekkelig grad har gitt ønsket effekt, sier Dag Rune Olsen.

Dag Rune Olsen vil ikke kommentere om det er uakseptabel oppførsel mot studenter eller ansatte eller om det skjedde i tilknytning til arbeidssted eller i sosialt lag i regi av UiB.

Forskerforbundet klager

Den oppsagte ansatte er medlem i Forskerforbundet.

Leder i Forskerforbundet ved UiB, Steinar Vagstad, sier at de bestrider oppsigelsen og kommer til å klage den inn for universitetsstyret og også videre i rettssystemet dersom det skulle bli nødvendig.

– Jeg kan ikke gå i detaljer nå, men vi mener at det vedkommende er beskyldt for er langt ifra oppsigelsesgrunn, sier fagforeningslederen til Khrono, og legger til:

– Dette er en viktig prinsippsak.

Les også: