VID starter undervisning på Helgeland til høsten
LUKK

VID starter undervisning på Helgeland til høsten

Av Julia Loge

Publisert 15. januar 2021

Henter ansatte fra Nord universitet til desentralisert sykepleieutdanning.

VID forteller i en nyhetssak at de allerere har ansatt tre undervisere til den nye sykepleierutdanningen de starter høsten 2021 i Sandnessjøen. To til skal ansettes.

Utdanningen skal være på deltid og samlingsbasert, og den fysiske undervisningen skal foregå på Sandnessjøen videregående skole og i de nærliggende kommunene. Utdanningen er resultat av et samarbeidsprosjekt mellom VID, kommunene på Helgeland og Helgelandssykehuset. Halvparten av studieplassene er reservert søkere med tilknytning til Helgeland.

Annonse

To av de nyansatte kommer fra sykepleieutdanningen i Nord universitet. Blant dem er førsteamanuensis Jorunn Hov, som både skal undervise og være stedlig koordinator.

– Mange av de studentene som jeg tidligere har vært med å utdanne i Sandnessjøen sa at de ikke hadde hatt mulighet til å ta studiet om de ikke hadde fått et tilbud i egen region. Etter at deltidsutdanningen i Sandnessjøen ble lagt ned fra 2016, har rekrutteringen av sykepleierstudenter til Nord universitet fra denne delen av Helgeland gått ned, sier Hov.

  • Les mer:
VID