Bråthen vurderte å utføre Kongsberg-angrepet på universitetscampus
LUKK
Annonse

Bråthen vurderte å utføre Kongsberg-angrepet på universitetscampus

Av NTB

Publisert 31. mai 2022

Espen Andersen Bråthen var inne på tanken om å gjennomføre angrepet i Kongsberg på Universitetet i Sørøst-Norge, fortalte han i retten tirsdag.

– Jeg lurte på om jeg skulle dra opp til høyskolen og utføre angrepet der, sier Espen Andersen Bråthen i tingretten tirsdag.

Svaret kom etter at aktor Andreas Christiansen spurte ham om hvorfor han hadde søkt på «høstferie» på internett før angrepet 13. oktober i fjor.

Høgskolen i Sørøst-Norge fikk i 2018 universitetsstatus som Universitetet i Sørøst-Norge. Det har campus blant annet i Kongsberg sentrum i nærheten av Coop-butikken og der Bråthen bodde i Kirkegata. I dag er det 1.340 studenter som studerer ved campusen i Kongsberg.

Bråthen sier i retten at internettsøket ikke ga ham noe klart svar på om det var høstferie, og at han ikke fikk noe ut av det.

Espen Andersen Bråthen (38) er tiltalt for å ha drept fem og for å ha forsøkt å drepe elleve mennesker i Kongsberg 13. oktober i fjor.

Aktor Andreas Christiansen varslet at han vil be om at Bråthen overføres til tvungent psykisk helsevern fordi påtalemyndigheten mener han var utilregnelig på gjerningstidspunktet. Bråthens forsvarer Fredrik Neumann mener også at psykisk helsevern er riktig reaksjon.