Karianne Tung blir statens nye arbeidsgiver
LUKK
Annonse
Annonse

Karianne Tung blir statens nye arbeidsgiver

Av Signy Grape

Publisert 16. oktober 2023 kl. 15:26

Karianne Tung (Ap) blir statsråd i det nye Digitaliserings- og forvaltningsdepartementet. Her får hun ansvar for statens personal- og arbeidsgiverpolitikk og for regjeringens politikk rundt kunstig intelligens.

I dag ble Karianne Tung utnevnt til statsråd i det nyopprettete Digitaliserings- og forvaltningsdepartementet, da Statsminister Jonas Gahr Støre presenterte sine nye statsråder etter en større regjeringsrokade.

Ministeren skal være en pådriver for å utvikle nye teknologiske løsninger som skal utvikles nært brukerne, skriver regjeringen i en pressemelding.

– Vi gjør denne endringen fordi det er noen politikkområder som vi må ha enda større oppmerksomhet om i tida framover. Økt bruk av teknologi og digitalisering påvirker hverdagen til hver og en av oss, men også samfunnet som helhet. Det gir enorme muligheter, men krever også kunnskap, styring og regulering. Nå får vi en egen statsråd som skal jobbe tett sammen med mange andre i regjeringen på dette sentrale feltet, sier Gahr Støre i pressemeldingen.

Ansvarlig for statens lønnsoppgjør

Tung vil også få ansvar for blant annet statlig personal- og arbeidsgiverpolitikk og drift og utvikling av statsforvalterne. I tillegg vil hun få ansvar for regjeringens tillitsreform.

– Vi trenger en mer effektiv stat. Statsråden skal bidra til god politisk styring av felleskapets ressurser og institusjoner, og en bedre offentlig sektor, sier Støre i pressemeldingen.

Av praktiske årsaker vil det nye departementet først bli opprettet fra årsskiftet, og fram til da vil Kommunal- og distriktsdepartementet ha to statsråder: kommunal- og distriktsminister Erling Sande og digitaliserings- og forvaltningsminister Karianne O. Tung.

NTNU: – Et meget godt valg

Tung var fra 2013 til 2017 stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet i Sør-Trøndelag, har vært ansatt som seniorrådgiver ved NTNU, og kommer nå fra stillingen som daglig leder interesseorganisasjonen Trondheim Tech Port.

Rektor Anne Borg ved NTNU er svært fornøyd med både det nye departementet og valget av statsråd:

– Det er et klokt og fremtidsrettet valg å opprette et nytt departement for digitalisering og forvaltning. NTNU er også meget godt fornøyd med at vår tidligere ansatte Karianne Tung er utnevnt som statsråd, sier Borg i uttalelse.

– Her ser jeg for meg at det nye departementet, under ledelse av Tung, skal bli en kraftfull ladeplate for den store omstillingen som nasjonen skal gjennom, legger hun til. 

  • Les også: