Kristin Halvorsen skal lede klimaforskningssenter
LUKK
Annonse
Annonse

Kristin Halvorsen skal lede klimaforskningssenter

Av Forskerforum

Publisert 28. mars 2014 kl. 13:40

Tidligere SV-leder og kunnskapsminister Kristin Halvorsen blir direktør for forskningssenteret CICERO.

Fakta
<

– Etter mange år i politikken har jeg vært på jakt etter en jobb der jeg kan bruke erfaringer, kunnskap og kontakter til annet samfunnsnyttig arbeid. CICERO er en perfekt arbeidsplass for meg, sier Kristin Halvorsen i en pressemelding fra forskningssenteret.

CICERO Senter for klimaforskning er en frittstående forskningsstiftelse som ble grunnlagt av regjeringen i 1990 og opprettet av Universitetet i Oslo. Senteret gjennomfører forskning, utredning, rådgiving og informasjon om nasjonale og internasjonale klimaspørsmål og klimapolitikk.

Vil styrke CICEROs posisjon

Kristin Halvorsen sier hun gleder seg til å arbeide i et forskningsmiljø med høy internasjonal standard.

– Klimaendringene er den største utfordringen i vår tid. Her kan jeg bidra til å utvikle kunnskapsgrunnlaget som skal være utgangspunktet for handling i årene framover. Det er viktig og svært meningsfylt. Sammen med alle ansatte ønsker jeg å bidra til å styrke CICEROs posisjon i Norge og utlandet og synliggjøre hvor relevant vår forskning er for samfunnet, sier Halvorsen.

Halvorsen har svært bred politisk erfaring som partileder av SV i en årrekke, og som tidligere finansminister og kunnskapsminister. Halvorsen har i dag ingen partipolitiske verv. I tillegg til direktørstillingen ved CICERO vil hun fortsette i vervene som leder i Bioteknologinemnda og som styreleder ved Naturhistorisk museum.

Kan skape engasjement

Det tas sikte på at Halvorsen tiltrer stillingen i mai. Stillingen er et åremål på fem år med mulighet for forlengelse i en periode.

Styreleder Birger Kruse er glad for å ha fått Kristin Halvorsen med på laget.

 – Vi har vært på jakt etter en ny direktør som kan utvikle CICEROs strategi og skape engasjement rundt instituttets samfunnsoppdrag. Dessuten har Halvorsen solid kjennskap til forskning og et troverdig engasjement i miljø- og klimaspørsmål, sier Kruse.