Ny generalsekretær på plass
LUKK

Ny generalsekretær på plass

Av Aksel Kjær Vidnes

Publisert 12. august 2014 kl. 09:33

Hilde Gunn Avløyp har overtatt sjefsstolen i Forskerforbundets sekretariat.

ny-generalsekret-r-p--plass


– Jeg gleder meg både til å jobbe tett med henne i det daglige og til at resten av styret og organisasjonen skal lære henne bedre å kjenne, sier styreleder Petter Aaslestad.

Fakta
<

Hilde Gunn Avløyp tiltrådte som Forskerforbundets generalsekretær 1. august. Avløyp kom fra stillingen som generalsekretær i Det norske Maskinistforbund. Hun overtok etter Sigrid Lem som gikk av med pensjon etter å ha vært generalsekretær siden 2008.

Vil jobbe med Hjernekraft

Avløyp har brukt de første ukene til å gjøre seg kjent med sekretariatet og arbeidet i forbundet.

– Det har vært motiverende å møte så mange dyktige og engasjerte medarbeidere i administrasjonen som er så opptatt av å nå våre målsettinger. Jeg gleder meg til fortsettelsen, sier Avløyp og nevner Forskerforbundets arbeid for bedre rammevilkår for forskningen som noe hun ønsker å følge opp i tiden fremover.

– Jeg ser frem til å utarbeide tiltak og videre strategi for kampanjen Hjernekraftverk. Innholdet i kampanjebudskapet slår veldig godt an og vil gi utslag på verdsettingen av forskning og kunnskapsformidling på lengre sikt, sier hun.

Forskerforbundet har en todelt ledelse. En valgt styreleder og en ansatt generalsekretær. Begge har arbeidsplass i Forskerforbundets sekretariat i Tollbugata i Oslo.

– Vi er glad for å ha vår nye generalsekretær på plass. Hun er allerede godt i gang med arbeidet, sier Forskerforbundets leder Petter Aaslestad.

– Dyktig og analytisk

– Hilde Gunn Avløyp har bred ledererfaring fra lignende organisasjoner som Forskerforbundet og hun har i mange år også arbeidet tett med tariffspørsmål.  Videreutvikling av organisasjonen, både sentralt og lokalt vil alltid være et hovedfokus for en generalsekretær. Hilde Gunn Avløyp er kjent som en meget dyktig, analytisk og målrettet leder. Jeg gleder meg både til å jobbe tett med henne i det daglige og til at resten av styret og organisasjonen skal lære henne bedre å kjenne, sier Aaslestad.

Av det Avløyp selv har lært om Forskerforbundet, er det så langt få overraskelser.

– Ikke så langt, men jeg har jo kun vært på plass i 11 dager. Du får spørre meg igjen om noen måneder, et så stort forbund har helt sikkert noen overraskende temaer som venter på meg, sier Avløyp.