ny-konsernsjef-i-sintef

Alexandra Bech Gjørv overtar som konsernsjef i Sintef 2. januar 2016.

Fakta

 

  • Midlertidig åremålsstilling på to til fire år
  • Skal kvalifisere til toppstilling
  • Er unntatt regelen i lovverket om fast ansettelse
  • Man kan bare jobbe en periode ved samme institusjon

Skandinavias største forskningskonsern, Sintef, har ansatt Alexandra Bech Gjørv (49) som ny konsernsjef etter Unni Steinsmo, skriver Adressa.no. Gjørv er jurist og har tidligere hatt direktørstillinger i Norsk Hydro og Statoil, samt vært partner i advokatfirmaet Hjort. Hun har også sittet i Sintefs styre. De siste ni månedene har hun fungert som leder i vindkraftselskapet Sarepta Energi.

«Styret har funnet at Alexandra Bech Gjørv er den beste til å lede Sintef inn i en ny tid. Hun har god kjennskap til Sintef, bred industriell og internasjonal erfaring og personlige egenskaper som vil bidra til å løfte Sintef videre,» skriver Sintef i en pressemelding.

– Jeg har gjennom mange år vært vant til å jobbe tett på og lede mennesker som er eksperter. Samtidig er én av juristens styrker å trenge til bunns i problemstillinger. Jeg er glad for at denne jobben ble ledig nå. Jeg er også godt kjent med Sintef gjennom å ha sittet i styret, sier Gjørv til Adressa.

Sintef har nær 2100 ansatte, hvorav 1500 har base i Trondheim. Gjørv blir ansatt fra 15. september, men overtar som konsernsjef først 2. januar 2016.