Nytt krav skal gi studenter bedre undervisning

Av Jørgen Svarstad

Publisert 19. august 2019

Fra i høst må universiteter og høgskoler kunne dokumentere utdanningsfaglig kompetanse når de ansetter undervisere. Det skal sikre studenter bedre undervisning.

Et nytt krav om utdanningsfaglig kompetanse for å få en undervisnings- eller forskerstilling ved norske universiteter og høgskoler, trer i kraft fra 1. september.

– Jeg er overbevist om at ved å innføre dette kravet, vil vi få økt oppmerksomhet om undervisning på universiteter og høyskoler. Det vil være med på å gjøre undervisningen bedre, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) i en pressemelding.

Studiestedene må nå forsikre seg om at deres ansettelser følger den nye forskriften. De må også få på plass kurs eller program for å kvalifisere sine ansatte.

– Utdanningsfaglig kompetanse er en viktig forutsetning for å bedre kvaliteten på undervisningen. Jeg mener at studentene fortjener å ha undervisere med grunnleggende ferdigheter i å planlegge, gjennomføre, evaluere og utvikle undervisningen og veiledningen sin, Nybø i pressemeldingen.

Totalt har nær 100.000 søkere fått tilbud om studieplass denne høsten. Men ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) fullfører ikke en tredel av studentene studiene sine i løpet av åtte år.

  • Les også: