Rektorer ber regjeringen fjerne «meteren» for studenter
LUKK

Rektorer ber regjeringen fjerne «meteren» for studenter

Av Forskerforum

Publisert 1. februar 2022 kl. 10:22

Regjeringen har varslet lettelser i koronatiltakene tirsdag kveld. Rektorene for Norges største universiteter ber om lettelser for studentene.

Rektorene ved Universitetet i Oslo, Universitetet i Bergen, NTNU og Oslomet ber om at regjeringen fjerner kravet om en meter avstand for studenter, skriver VG.

– Nå tenker jeg at det er helt nødvendig at meteren faller for undervisningssektoren. Det er den som virkelig legger begrensninger for studentene, og meteren må falle, sier rektor Svein Stølen ved Universitetet i Oslo til VG.

Rektor ved UiB Margareth Hagen er enig.

– Det er en stor logistikk som skal på plass for å få dette til å fungere. Vi ønsker at meteren skal oppheves og at studentene skal å komme tilbake til vanlig fysisk undervisning, sier Hagen.

– Det er på høy tid at studentene får livet sitt tilbake. De har betalt en høy pris. Vi ser ingen grunn til at det skal være strengere regler ved universiteter enn det er ved videregående skoler, fortsetter hun.

Fungerende rektor ved OsloMet, Nina Waaler, istemmer.

– Vi vet at studentene våre har hatt det vanskelig under pandemien, og at det å komme tilbake til en mest mulig vanlig studiesituasjon er viktig – både faglig og sosialt. Vi støtter derfor ønsket om å fjerne «meteren» i studiesituasjoner.

NTNU-rektor Anne Borg sier til VG:

– Regjeringen har lenge sagt at de vil prioritere lettelser for barn og unge, og jeg håper dette inkluderer å fjerne meteren fra undervisningen på universitet og høyskoler.

Ifølge VG og Dagbladet planlegger imidlertid regjeringen å opprettholde meteren. Det er imidlertid ikke bekreftet av regjeringen.

I høst ga regjeringen studenter unntak fra avstandskravet som gjaldt i resten av samfunnet.

Les også: