Skule går fra NIFU til Kompetanse Norge

Skule går fra NIFU til Kompetanse Norge

Av Aksel Kjær Vidnes

Publisert 8. november 2019

Mangeårig NIFU-direktør Sveinung Skule bytter jobb.

Sveinung Skule tiltrer fra februar 2020 som ny direktør i Kompetanse Norge. Skule kommer fra stillingen som administrerende direktør i Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning (NIFU), skriver Kunnskapsdepartementet (KD) i en pressemelding.

Lære hele livet

Kompetanse Norge er et direktorat under KD, som jobber med statens kompetansepolitikk. Dette inkluderer forvaltning av tilskudd til studieforbund, gjennomføring av analyser og utredninger, undervisning av voksne innvandrere og videre- og etterutdanning for lærere.

Annonse

– Kompetanse Norge er navet i regjeringens kompetansepolitiske satsing. Jeg gleder meg til å bidra til realiseringen av Lære hele livet-reformen og regjeringens integreringsløft, sammen med alle de dyktige medarbeiderne i direktoratet, sier Skule.

– Faglig tyngde

Han har vært direktør i NIFU siden 2010. Skule har også bakgrunn som forskningsdirektør ved Høgskolen i Oslo (nå OsloMet), avdelingsdirektør i Kunnskapsdepartementet og forskningsleder i forskningsinstituttet Fafo. Skule har doktorgrad i industriell økonomi.

Kompetanse Norge har hatt en betydelig vekst i både oppgaver og ansatte de siste årene, og har fått en både tydeligere og mer omfattende rolle i kompetansepolitikken, ifølge KDs pressemelding.

– Kompetansepolitikken er høyt prioritert og jeg er derfor veldig glad for at Kompetanse Norge får en direktør med stor faglig tyngde og innsikt i kompetansepolitikken, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner.