Svarer Øyvind Eikrem: Selvsagt at sosialt arbeid er et fagfelt
LUKK

Svarer Øyvind Eikrem: Selvsagt at sosialt arbeid er et fagfelt

Av Av Mona Berger, fylkesleder i Fellesorganisasjonen (FO) Trøndelag

Publisert 6. desember 2018 kl. 11:34

Eikrem sammenligner sosialt arbeid med fagfelt som matematikk og biologi. Dette er ikke særlig hensiktsmessig.

Mona Berger

 Det er synd at Øyvind Eikrem som er ansatt ved Institutt for sosialt arbeid, NTNU  har hevet seg på bølgen med å kritisere yrkesgruppen sosionomer og faget sosialt arbeid. Dette har vi sett en del av fra en rekke politikere den siste tiden. For oss sosionomer er det selvsagt at sosialt arbeid er et fagfelt, og vi undrer oss over at han som er ansatt ved instituttet, betviler dette. Jeg føler meg helt sikker på at det finnes mange sterke fagpersoner ved instituttet som kan hjelpe han å forstå bedre hva faget sosialt arbeid handler om.

Finnes ingen fasit

Eikrem sammenligner sosialt arbeid med fagfelt som matematikk og biologi. Dette er ikke særlig hensiktsmessig. Det både han og jeg nok er helt enige i, er at det ikke finnes to streker under svaret på hva som er godt faglig arbeid innenfor sosialt arbeid. Faget krever noe mer i tillegg til akademisk kunnskap og bakgrunn. Det krever utøvelse av skjønn og direkte samarbeid med de individene som trenger hjelp eller informasjon. Sosialt arbeid er et praksisbasert yrke og et vitenskapelig fagområde. Ikke kun det ene eller det andre.

Annonse

Etikk som grunnlag

Som sosialarbeidere lærer vi at man må vise respekt for og forståelse for det enkelte individet og den enkelte målgruppen. Oppmerksomhet mot etikk og verdigrunnlag er utrolig viktig når du skal møte mennesker i vanskelige livssituasjoner. Det står ikke i motsetning til at faget er akademisk forankret eller at sosialarbeideren handler kunnskapsbasert. Det er derimot med på å holde den faglige kvaliteten oppe.

  • Les også: