Annonse
Holbergprisen 980x150
Annonse
Holbergprisen mobil

Vil ha flere mannlige studenter

Av Forskerforum

Publisert 10. desember 2015

Jobber med plan for rekruttering.

Fakta

Sci-Hub

  • Piratnettstad for vitskapleg litteratur, som gjev tilgang til nær alle publiserte tidsskriftartiklar med eit tastetrykk.
  • Utvikla i 2011 av khasakstanske Aleksandra Elbakjan som framleis driv tenesta.
  • Nyttar tilgangsnøklar frå akademiske institusjonar til å trenge igjennom tidsskrifta sine betalingsmurar.
  • Saksøkt av forlaget Elsevier for brot på opphavsretten, men har førebels unngått forsøk på å fjerne nettstaden.

Göteborgs universitet jobber nå med en handlingsplan for å få flere menn til å begynne å studere, skriver fagbladet Universitetsläraren.

Kun 35 prosent av de nye studentene ved universitetet er menn, som er et godt stykke under landsgjennomsnittet på 44 prosent.

– Det er en allmenn trend i hele Vesten at menn i mindre utstrekning enn tidligere fortsetter til høyere utdanning. Det kan tenkes at det finnes kulturelle normer, at det ikke er tøft og kult for gutter å studere. Men det er et kjempestort samfunnsproblem om menn velger å stå utenfor høyere utdanning, sier prorektor Helena Lindholm.

Universitetet har igangsatt et arbeid for å bedre rekrutteringen generelt, og i det inngår også hvordan universitetet skal få flere unge menn til å studere.

– Det handler om hvordan vi rekrutterer og hvordan vi skaper et universitet som oppleves å være til for alle kategorier, sier Lindholm.

Forslaget til rekrutteringsstrategi er nå på høring i institusjonen. Universitetet tar sikte på at den nye strategien er klar over nyttår.