Camilla Stoltenberg søkte på stillingen som NTNU-rektor
LUKK
Annonse
Annonse

Camilla Stoltenberg søkte på stillingen som NTNU-rektor

Av Jørgen Svarstad

Publisert 11. oktober 2021

Camilla Stoltenberg var anonym søker til jobben som NTNU-rektor i 2019. Hun trakk søknaden i siste runde.

 

Det går frem av NRK-journalist Lilla Sølhusviks bok om FHI-direktørens erfaringer gjennom pandemiåret, skriver Universitetsavisa. Stoltenberg var med helt til slutten av prosessen. Da sto hun, konstituert NTNU-rektor Anne Borg og daværende rektor ved UiB Dag Rune Olsen igjen.

I boken står det:

Annonse

«Høsten 2019 ble hun oppfordret til å søke jobben som rektor ved NTNU i Trondheim. På det tidspunkt var Camilla klar for en ny utfordring, og valgte å søke. Hun hadde vært på FHI i mange år, helt siden instituttet ble opprettet i 2001. Det føltes også lenge siden 2012, da hun fikk jobben som øverste sjef.»

Langt uti prosessen valgte Camilla likevel å trekke søknaden, går det frem.  Hun syntes jobben var spennende, men kom til at lysten ikke var sterk nok. Hun var for engasjert i jobben hun hadde på Folkehelseinstituttet, og følte seg trygg på at hun ville bli værende der.

Hun fikk navnet sitt fjernet offentlige søkerlisten. Kriteriet for å få søke en slik topplederjobb anonymt er som regel at søkeren befinner seg i en tilsvarende topplederstilling, og hvor det antas at det vil kunne skape uro og misnøye i organisasjonen hvis vedkommende søker seg bort.

Høsten 2019 gikk spekulasjonene om hvem den anonyme søkeren kunne være. Og i siste øyeblikk ble det kjent at den anonyme søkeren hadde valgt å trekke sin søknad.

Les også: