Tysk politi: 18-åring bak skytingen på Heidelberg-universitetet
Annonse
Annonse

Tysk politi: 18-åring bak skytingen på Heidelberg-universitetet

Av NTB

Publisert 24. januar 2022

En 18 år gammel tysk mann sto bak skytingen i en forelesningssal ved Heidelberg-universitetet i Tyskland, opplyser politisjefen i Mannheim.

En ung kvinne ble drept og tre andre personer ble alvorlig skadd i skytingen. Gjerningsmannen, som selv var student, tok sitt eget liv etter å ha forlatt rommet.

Han skal ha sendt en tekstmelding der det sto at «folk må straffes». Han skal også ha skrevet at han ønsket å bli begravet til havs.

Annonse

Så langt skal det ikke være noe som tyder på politiske eller religiøse motiver bak angrepet.

Angriperen var væpnet med gevær, og han skjøt vilkårlig rundt seg i forelesningssalen, opplyser en talsperson for politiet til AFP. Ifølge nyhetsbyråets kilder ble alle de fire ofrene alvorlig såret.

– Vi antar at det bare var én gjerningsperson. På dette stadiet ser vi ingen ytterligere fare for publikum, sa politiet over en time etter de første meldingene om angrepet.

– Vi er uendelig sjokkert. Dette er en katastrofe bortenfor alt man kan tenke seg mellom forelesninger, eksamener og studentliv, sier studentforeningens leder Peter Abelmann til Rhein-Neckar-Zeitung.

Heidelberg-universitetet i nærheten av Mannheim er et av Tysklands eldste og mest anerkjente. Neuenheimer Feld-området, der universitetet ligger, ble sperret av da politiet ble varslet om angrepet.