NHH sender studentene hjem
Annonse
Annonse

NHH sender studentene hjem

Av Julia Loge

Publisert 23. oktober 2020

23 NHH-studenter har fått bekreftet koronasmitte på tre dager. Nå tømmes lokalene igjen.

Onsdag var det seks nye tilfeller ved Norges Handelshøyskole NHH, og torsdag var det dobbelt så mange. Fredag kom ytterligere fem ny.e Tilsammen er dermed 23 studenter bekreftet smittet av koronaviruset på tre dager.

­– Vi synes dette er veldig leit, selvfølgelig. Vi har hatt en rolig periode og synes det er leit at det nå er en ny smitteøkning, sier kommunikasjonsdirektør Geir Mikalsen til Forskerforum.

– Vi forstår at det er krevende tider for alle når uforutsigbarheten er så stor som den er. Det er godt å se at ansatte på NHH tar den vanskelige og krevende situasjonen på en god måte, sier Geir Mikalsen. Foto: NHH

Tilbake på nett

Over 150 studenter ble smittet i et stort utbrudd ved NHH like etter fadderukene. All undervisning ble digital og ansatte hadde hjemmekontor fra 9. september til 5. oktober. Siden 12. oktober har NHH igjen hatt fysisk undervisning i alle kurs.

Nå er det slutt på det. Fra mandag blir all undervisning digital, om enn med noen unntak for gruppeundervisning som er avgjørende for å kunne gjennomføre eksamen.

Smitteøke i Bergen

­– Det er oppsiktsvekkende etter at vi har hatt cirka en måned med veldig lite smitte. Samtidig er det en generell smitteøkning i samfunnet forøvrig, ikke bare hos oss, sier Mikalsen.

Fredag meldte Bergen kommune om 57 nye smittede. Over halvparten er i 20-årene og kommunen mener mye skyldes private fester og at mange kommer for tett på hverandre på utesteder. Kommunen forbyr dermed private sammenkomster med mer enn ti personer og innfører krav om å registrere gjester på utesteder.

Oppdatert kl.15.40 med nye detaljer og kommentarer fra Mikalsen.

Les mer: