Publikumsrekord for Naturhistorisk museum
LUKK

Publikumsrekord for Naturhistorisk museum

Av NTB

Publisert 10. juni 2022 kl. 20:13

Rekordmange besøkte Naturhistorisk museum i mai. Totalt 30 600 personer tok turen til museet etter gjenåpningen tidlig i mai.

I løpet av mai var det mange besøkende som tok turen til Naturhistorisk museum i Oslo. Et besøkstall på 30.600 er tre ganger flere enn snittet for de siste årene, og slår også alle tidligere rekorder.

Tallene viser at museet de siste årene har hatt rundt 10 000 besøkende i mai måned, hvis du ikke regner med pandemiårene 2020 og 2021 da besøket var lavere, skriver Uniforum.

Årsaken til de høye besøkstallene er at Brøggers hus, tidligere Geologisk museum, gjenåpnet 6. mai i år etter sju år med rehabilitering. Det er de helt nye geologiske utstillingene her som trekker publikum til museet som aldri før.

– Dette er den største oppgraderingen av utstillinger i museets historie, og forteller om jordas historie og livets utvikling gjennom 4,5 milliarder år, sier museumsdirektør Brit Lisa Skjelkvåle.

Tradisjonelt er det i løpet av sommeren at Naturhistorisk museum har flest besøkende. Dermed er det ikke sikkert at besøksrekorden blir stående lenge.

Les også: