Alternativmessen: Skal «fremlegge fysiske beviser» på at jorda er flat. Vil møte forskere til debatt.
LUKK

Alternativmessen: Skal «fremlegge fysiske beviser» på at jorda er flat. Vil møte forskere til debatt.

Av Jørgen Svarstad

Publisert 26. februar 2019 kl. 09:23

Alternativmessen ber Universitetet i Bergen stille med en fagperson som kan dokumentere at jorda ikke er flat, skriver På Høyden.

«Dette er et tema stadig flere er opptatt av», heter det i brevet som er gått til Institutt for Geovitenskap ved Universitetet i Bergen (UiB), signert Christian Paaske – Alternativmessen Sunn livsstil.

I debattpanelet skal det etter planen være en person som «vil fremlegge fysiske beviser» for at jorda er flat. Nå søker debattarrangøren i tillegg etter «en fagperson til å fremlegge hvilke konkrete beviser som finnes for at jorden er rund», skriver På Høyden.

Christian Paaske skriver videre til instituttet at de vil «gi publikum mulighet til å gjøre seg opp sin egen mening. Det handler altså om å belyse en sak fra begge sider».

Christian Paaske. Foto: Privat

– Jeg har vanskelig for å se dette som seriøst, og jeg regner med at dette ikke er noe instituttet kommer til å stille på, sier professor og leder for geodynamikk-gruppen på instituttet i Bergen, Ritske S. Huismans, til universitetsavisen.

Han sier det ikke er noe nytt som har dukket opp de siste 100 årene som tyder på at jorda er flat.

Christian Paaske i Alternativmessen sier han ikke er overrasket over at han blir stemplet som ekstrem og uvitenskapelig.

– Men vi ser at det er en debatt på internett om dette, og vi ønsker å presentere synspunkter fra begge sider. Selv har jeg kommet til den konklusjonen at flat-jordargumentene fortjener å bli tatt på alvor, sier han til På Høyden.

Han sier han har til gode å se bevis for at jorden er en kule. På spørsmål om hva han tenker om bilder tatt fra verdensrommet som viser en rund jordklode, svarer han at bildene er forfalsket.

  • Les også: