Streik ved sykehusene
LUKK
Annonse
Annonse

Streik ved sykehusene

Av Jørgen Svarstad

Publisert 4. juni 2021

313 Unio-medlemmer tas ut i streik fra fredag morgen.

Det er streik på sykehusene fredag, etter at det ble brudd i meklingen mellom Unio og Spekter like etter midnatt. I første omgang tas 313 Unio-medlemmer ut i streik. De fleste er sykepleiere i Sykepleierforbundet. Men også Forskerforbundet har 18 medlemmer som er tatt ut i streik, de fleste jobber ved Oslo universitetssykehus.

– Lønnstilbudet fra Spekter var altfor dårlig. Det er stor mangel på sykepleiere og spesialsykepleiere. Helseforetakene må ta dette samfunnsproblemet på alvor og gi et tilbud som kan bidra til å gjøre yrkene mer attraktive, sier leder i Unio Spekter, Lill Sverresdatter Larsen i en pressemelding.

Annonse

De som er tatt ut i streik jobber ved Oslo universitetsykehus, Ahus, Helse Bergen, St. Olavs hospital, Sykehuset Østfold, Universitetssykehuset Nord-Norge og Martina Hansens Hospital.

Norsk Fysioterapeutforbund, Norsk Radiografforbund, Norsk Ergoterapeutforbund, Forskerforbundet, Akademikerforbundet, Utdanningsforbundet og Det norske maskinistforbund er de øvrige forbundene som går sammen med Norsk Sykepleierforbund i streik.

– Vi ser alltid ser på streik som siste utvei, men arbeidsgiver ga oss dessverre ikke noe annet valg. De har et ansvar for å sørge for at befolkningen har tilgang på det de trenger av helsepersonell nå og i fremtiden. Når arbeidsgiver ikke har kommet oss i møte på vesentlige elementer, så ble det slik, sier Larsen.

Les også: