Studenter får klarsignal for å reise til utenlandske studiesteder
Annonse

Studenter får klarsignal for å reise til utenlandske studiesteder

Av Jørgen Svarstad

Publisert 20. august 2020

Reiser til utenlandske studiesteder regnes nå som «nødvendige», på lik linje som arbeidsreiser, opplyser forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim til TV2.

– Studenter som drar på utveksling bryter dermed ikke UDs reiseråd som sier at vi skal unngå alle ikke-nødvendige reiser, presiserer statsråden i en epost til TV 2.

Han mener videre norske studenter som reiser til utlandet utgjør en liten risiko for å ta med seg smitte tilbake til Norge.

Annonse

– Dette henger også sammen med at en av hovedbegrunnelsene for UDs reiseråd er å unngå at reisende tar med seg smitte fra utlandet og hjem til Norge. Studenter som reiser ut for et opphold på flere måneder utgjør i så måte veldig liten risiko, sier Asheim.

President i ANSA, som representerer norske studenter i utlandet, Morgan Alangeh, er glad for at Kunnskapsdepartementet kom med en presisering av UDs reiseråd for studentene som nå skal tilbake til sine studiesteder i utlandet.

– Vi har hele tiden vært under den oppfatning om at det å studere, det er ikke en unødvendig reise. Og det har nå blitt presisert.

– Det er en veldig viktig presisering å få da, slik at studentene føler en trygghet om at de gjør noe riktig, sier Alangeh.

Les også: