To NHH-studenter smittet av korona. De var i samme faddergruppe og har deltatt på forelesninger.
LUKK
Annonse
Annonse

To NHH-studenter smittet av korona. De var i samme faddergruppe og har deltatt på forelesninger.

Av Jørgen Svarstad

Publisert 23. august 2020 kl. 22:07

Masterstudentene ved Norges Handelshøyskole (NHH) får kun digitale forelesninger denne uken, etter at to studenter testet positivt for Covid-19.

Det skriver NHH på sine nettsider.

Søndag ettermiddag ble det klart at to masterstudenter har testet positivt for Covid-19.  De to studentene har deltatt i samme faddergruppe.

Annonse

Videre skriver skolen at to forelesere som har vært i kontakt med de smittede studentene, er varslet om dette. Øvrige ansatte kan fortsatt gå på jobb som vanlig.

NHH-ledelsen har besluttet at forelesninger for masterstudentene vil lukkes og kun kjøres digitalt i uken som kommer. I løpet av uken vil det tas en beslutning om ordningen skal videreføres, skriver de.

«For bachelorstudenter vil det fremdeles være fysiske forelesninger, men det vil være et digitalt tilbud også til disse. Lesesaler og bibliotek vil være åpne. Studenter som har mulighet til å lese andre steder enn på campus, oppfordres til å benytte slike muligheter for ikke å overbelaste campus», heter det i meldingen.

Det heter videre at NHH-ledelsen har hatt tett dialog med smittevernkontoret gjennom søndagen. Smittevernkontoret foretar nå smittesporing og varsler nærkontakter til begge studentene. De smittede studentene er i isolat, mens nærkontaktene settes i karantene.

Les også: